070 - 3620615
Aanmelden

Nieuws

Zo houd jij je hoofd én thuiskantoor koel

4 augustus 2021

Net nu de temperaturen oplopen, werken we weer zoveel mogelijk thuis. Heerlijk die zomer, maar binnen houden we het hoofd het liefst koel. Staat de zon de hele dag op jouw huis te branden? Dan warmt het binnen flink op. Dat is zeker tijdens het thuiswerken niet iets waar we op zitten te wachten. Met deze verkoelende tips van raambekledingmerk Luxaflex® zorg je dat jouw thuiskantoor fris blijft én er stijlvol uitziet!

Tip 1: Groen moet je doen 
Planten zijn altijd een goed idee, zo ook om je huis koel te houden. Plaats extra bomen en planten je tuin, bij voorkeur ten zuiden of zuidwesten van je huis. Hiermee creëer je extra schaduwplekken en tegelijkertijd meer verkoeling. Laat bijvoorbeeld een klimop tegen het huis groeien of tover je platte dak om tot een groen dak. Wil je binnenshuis ook wat groens? Kies dan voor planten als een palm, ficus en sanseveria, die de temperatuur iets kunnen laten dalen. Go green!

Tip 2: Ventilator aan, apparaten uit
Niet iedereen is gezegend met een airconditioning. Toch kun je met andere apparaten al een groot verschil in kamertemperatuur maken. Denk aan een ventilator. Plaats deze naast je bureau, in geval van nood met flessen bevroren water ervoor. Probeer daarnaast zo min mogelijk elektrische apparaten te gebruiken, want ieder elektrisch apparaat wekt hitte op. Laat die stofzuiger, föhn en oven dus even uit!

Tip 3: Geef je thuiswerkplek een frisse kleur
Kleuren zorgen voor rust en harmonie, maar wist je al dat ze ook een groot effect hebben op hoe je een ruimte ervaart? Een kleur laat de temperatuur in huis niet dalen, maar kan wel een verfrissend gevoel geven. Geef de muren van je thuiskantoor een likje groene of blauwe verf en vul aan met accessoires in deze frisse kleuren. Groen stimuleert balans en rust, terwijl blauw goed is voor de concentratie.

Tip 4: Sluit ramen en deuren
Hoe verleidelijk de frisse lucht van buiten ook is: houd je ramen en deuren dicht. Zo voorkom je dat warme lucht het huis binnendringt en de temperatuur nog meer oploopt. Houd ook de raambekleding overdag dicht. Zodra de zon ondergaat, zet je alles lekker tegen elkaar open om de boel door te luchten en te ventileren. Wil je niet dat insecten en pollen binnendringen? Zorg dan voor een goede hor.

Tip 5: Verkoelende raamdecoratie
De meeste warmte dringt je huis binnen via het raam. Zonwering is daarom een absolute musthave bij het creëren van een koele thuiswerkplek. Sommige soorten raambekleding werken extra goed tegen hitte. Denk aan de Duette® Shades en Plissé Shades van Luxaflex®; ze reguleren de kamertemperatuur en worden strak in het raam gemonteerd, zodat je geen last hebt van zonlicht dat door een spleetje naar binnen piept.

Tip 6: Een frisse neus
Binnenzitten is fijn, maar vergeet ook niet af en toe een frisse neus te halen. Loop een blokje om en probeer af en toe buiten te werken, op het balkon of in de tuin onder een zonnescherm. Buitenzonwering, denk aan screens en zonneschermen, blokkeert zonlicht al aan de buitenkant van het huis en zorgt voor een koel binnenklimaat. Het voorkomt ook nog eens schitteringen op computerbeeldschermen. Geen overbodige luxe als je veel thuiswerkt!

Heb je een vraag?

Neem contact op met een interieurarchitect of topstylist van Inspiration Tour

maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur